Informacija o piškotkih

Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov. Ali se strinjate z uporabo spletnih piškotkov na teh straneh?

Poglej EU e-Privacy Directive dokument

Zavrnili ste piškotke. Odločitev lahko spremenite.

Sprejeli ste piškotke z naše spletne strani. Odločitev lahko prekličete.

Biografija

Luka se je rodil 16. julija 1997 v Novem mestu kot tretji otrok družine Bojanc. 
Prvih šest let je preživljal brezskrbno otroštvo v družinskem krogu in med prijatelji v vrtcu. Ko je začel obiskovati šolo v Bršljinu, pa mu je postalo dolgčas in je poiskal dodatno zaposlitev. Odločil se je za gimnastiko, saj sta mu bila všeč Mitja Petkovšek in Aljaž Pegan, ki sta zelo močna in prava virtuoza na svojih orodjih. Tudi Luka si je želel takšnih znanj, zato se je lotil resnih treningov.

Luka bojanc

Njegovi gimnastični koraki so se začeli v športni dvorani Marof, kjer je treniral dvakrat na teden. Še vedno rad poudari, da je bil njegov prvi trener Tomaž Jožef, ki ga je kasneje nadomestil gospod Andželko Vrančić. Čeprav gospod Vrančić ne trenira več, pa Luka še vedno spremlja in ga spodbuja pri njegovem delu. V Novem mestu je bila moška gimnastika zapostavljena, zato so imeli težave s kadrom. Z Lukom se je tako ves čas trudil in ga spodbujal tudi njegov oče Franc Bojanc, ki trenutno deluje v klubu kot vaditelj. Luka spremlja od začetka in mu pomaga pri pridobivanju moči in utrjevanju osvojenih elementov.

Tako kot se je razvijal Luka kot gimnast, pa se je razvijala tudi moška gimnastika v Novem mestu. Ker je Luka hodil na tekme programa C – danes je to gimnastika za vse – in tam dosegal dobre rezultate, so ga opazili tudi drugi strokovnjaki. V Novo mesto smo dobili kvalitetne trenerje iz Ljubljane. Prvi je bil Jaka Kralj, ki je bil v tistem času še aktiven gimnast telovadnega društva Moste. Kasneje pa je na Dolenjsko prihajal trenerAndraž Bricelj. Pod njegovim okriljem je Luka dosegal največje rezultate v programu C. V šolskem letu 2008/09 je na dvanajstih tekmah osvojil enajst zlatih in eno srebrno medaljo. Tako si je zaslužil naslov Najšportnik leta 2009 v gimnastiki kategorije »Gimnastika za vse«, saj je z velikim naskokom premagal vse tekmovalce tega programa v Sloveniji v tistem letu.

To je zahtevalo razmislek, kako naprej...

Luka se je odločil, da se preizkusi še v višji kategoriji gimnastike. 
Začel je trenirati po programu A, ki predstavlja vrhunsko gimnastiko. Na treninge se vozi v Ljubljano, kjer sodeluje z vsemi slovenskimi gimnasti. Velika prijatelja sta z Mitjem Petkovškom, ki ga spodbuja in spremlja že od prvih dni v programu A. 

Njegov prvi in edini trener v tem programu je Franc Herzmansky – Jure. V začetku mu je program sestavljal še Sebastijan Piletič, zdaj pa v celoti zanj skrbi Jure. Luka se z njim dobro razume in tako lahko kvalitetno sodelujeta in dosegata vrhunske rezultate. 

Čeprav je bil v začetku nekoliko v zaostanku, se danes, po treh letih trdega dela, že lahko enakovredno kosa z vso slovensko konkurenco njegove starosti, posega pa tudi po vidnih rezultatih na mednarodnih tekmah. Že od leta 2010 je član reprezentance Slovenije. To je bil njegov prvi cilj, ki si ga je zastavil, ko je prestopil v program A in ga je tudi hitro dosegel. 

Leta 2011 pa je osvojil prvi naslov državnega prvaka v programu A. Luka je državni prvak na krogih. To je bil njegov drugi cilj. Svoje znanje na krogih je potrdil še z drugim mestom na mednarodni tekmi v Novem Sadu v Srbiji. Dosegel je še veliko dobrih rezultatov na drugih mednarodnih tekmah. Spomladi je v avstrijskem Innsbrucku osvojil tretje mesto na preskoku. Junija je v Kruševcu v Srbiji zasedel tretjo stopničko v mnogoboju, kar je ponovil tudi septembra na domači tekmi z mednarodno udeležbo v Mariboru. Na tekmi v Brnu je bil v kategoriji mešani pari s sotekmovalkoTabeo Alt iz Nemčije tretji. Na vseh omenjenih tekmah se je ekipa slovenskih telovadcev uvrščala zelo visoko. 
Vse to dokazuje, da Luka trdo dela in sledi ciljem.

Ima namreč že tudi tretji cilj. 
Ne bomo ga izdali. Bomo pa z veseljem poročali o njem takrat, ko ga bo dosegel… 
Luka trdo trenira šestkrat na teden z namenom, da tudi tretji cilj uresniči!
Potem pa sledi že četrti… Tudi tega že ima…

Lepo je, če imamo cilje in jim sledimo. Sledimo in dosegamo pa jih lahko samo s trdim delom. Luka se tega zaveda in kljub mladosti stopa po začrtani poti…

 

 

LUKA BOJANC

Copyright © 2014 Luka Bojanc. Vse pravice pridržane. Designed by team.slojoomla.si/.